TEHNICA LINIARĂ – SISTEME ȘI APLICAȚII – SCHAEFFLER

Tehnica liniara este unul dintre elementele importante ale oricărei mașinării sau unelte. Funcția sa principală este de a asigura o deplasare lina, corecta si precise, de-a lungul unei căi prestabilite. Aceasta mișcare poate avea loc cu ajutorul elementelor de rulare.

Prin utilizarea elementelor de recirculare de tip bile sau role, între șină și bloc, căile de ghidare liniare pot realiza o mișcare liniară de înaltă precizie și o precizie de mișcare foarte îmbunătățită. În comparație cu un ghidaj de alunecare standard, coeficientul de frecare este de doar o cincizecime fata de modelul clasic/standard. Eficiența bună și jocul zero înseamnă că linia de ghidare liniară poate fi utilizată în diferite moduri.

Proiectarea optimă a mecanicii geometrice face ca linia de ghidare liniară să suporte sarcina în toate cele patru direcții, radial, invers și două direcții laterale. Datorită caracteristicii rezistenței scăzute la frecare, forța motrică necesară este mult mai mică decât în alte sisteme, astfel si consumul de energie este mai mic. Mai mult, interschimbabilitatea căii de ghidare liniare oferă confort pentru instalare și întreținere viitoare.

In materie de tehnica liniara portofoliul celor de la Schaeffler este unul variat, si cuprinde:

  • SISTEME DE GHIDARE CU BILE / MONORAIL
  • SISTEME DE GHIDARE CU ROLE
  • SISTEME DE GHIDARE CU SINE ROTUNDA (SHAFT)
  • SISTEME DE GHIDARE CU CARUCIOARE MINIATURALE
  • SISTEME LINIARE PE MAI MULTE AXE
  • SISTEME LINIARE CU CARUCIOARE PLANE
  • SISTEME LINIARE CU RECIRCULAREPE RULMENTI CU ROLE LINIARE

SISTEME DE GHIDARE CU BILE

Ansamblurile de ghidaj liniar cu bile și reprezintă grupul cel mai extins și complex din gama sistemelor de ghidare tip monorail. Acestea sunt utilizate în cazul în care sistemele de ghidare liniară cu capacitate ridicată de încărcare și rigiditate trebuie să deplaseze sarcini grele cu o funcționare ridicată și o precizie pozițională, precum și o frecare redusă. Sistemele de ghidare sunt preîncărcate și sunt potrivite pentru curse lungi, nelimitate.

În funcție de condițiile de funcționare, sunt posibile valori de accelerație de până la 150 m / s2 și viteze de până la 360 m / minut. Un sistem de ghidare cuprinde cel puțin un cărucior cu elemente de rulare, o cale de ghidare și unul sau doua dopuri de închidere din plastic sau alamă.

SISTEME DE GHIDARE CU BILE / MONORAIL

SISTEME DE GHIDARE CU BILE / MONORAIL

SISTEME DE GHIDARE CU ROLE

Sistemele de ghidare cu role sunt sisteme de ghidare liniare care pot fi configurate pe o bază modulară pentru o varietate extrem de largă de aplicații. Datorită construcției lor ușoare, sunt foarte potrivite pentru utilizare în sistemele de manipulare. Acestea se caracterizează în special prin rulare silentioasa, viteze mari de deplasare, distanțe mari de parcurs și conceptul modular.

Caruciorul

Sistemele de ghidare cu role cuprind unul sau mai multe „vagoane” din aluminiu, role profilate și o cale de ghidare dreaptă sau curbată. Carucioarele pot fi cu secțiuni goale, deschise, compacte și tip boghiu pentru sisteme de ghidare curbate, ovale și circulare.

Sinele

Căile de ghidare sunt realizate din aluminiu cu cai de rulare laminate din oțel. Ghidajele sunt disponibile în numeroase modele, de ex. ca o cale de ghidare a profilului solid, cale de ghidare a secțiunii goale, cale de ghidare plană, cale de ghidare cu fantă, etc. Selecția lor se bazează pe scopul prevăzut al sistemului de ghidare a rolei de cale.

SISTEME DE GHIDARE CU ROLE

SISTEME DE GHIDARE CU ROLE

SISTEME DE GHIDARE CU SINE ROTUNDA (SHAFT)

Sistemele de ghidare cu sina rotunda sunt ghidaje longitudinale cu bile sau rulmenți pentru diverse domenii de utilizare și aplicare. Rulmenții liniari cu bile sunt disponibili în gama ușoară, compactă și prelucrată. Șinele de împerechere pot fi sub formă de arbori solizi, arbori goi sau unități de susținere și șine de susținere.

Gama este completată de o selecție largă de rulmenți liniari cu bile și unități de rulmenți liniari. În acest caz, rulmenții liniari cu bile sau rulmenții sunt deja montați în carcase gata de montat pe sina.

Un număr mare de arbori (cu sau fără caracteristici prelucrate), unități de șină și arbori de susținere și o gamă versatilă de accesorii permit un spectru larg de aplicații.

SISTEME DE GHIDARE CU SINE ROTUNDA (SHAFT)

SISTEME DE GHIDARE CU SINE ROTUNDA (SHAFT)

SISTEME DE GHIDARE CU CARUCIOARE MINIATURALE

Sisteme de ghidare în miniatură cu cuști plate si role cilindrice sunt sisteme de ghidare a coliviei, rezistente la coroziune, gata de montare, pentru lungimi limitate ale cursei. Au o capacitate ridicată de încărcare, rigiditate ridicată și precizie ridicată, în timp ce necesită foarte puțin spațiu. Datorită designului compact, acestea pot fi adesea utilizate pentru a înlocui sistemele de ghidare care necesită mult mai mult spațiu. Unitățile sunt produse în numeroase lungimi de transport și de ghidaj, oferind modele rentabile.

Unitățile de transport în miniatură sunt lagăre de poziționare liniare. Sprijină forțele din toate direcțiile ─ în afară de direcția de mișcare ─ , sunt mai rigide decât ansamblurile liniare cu cu bile și au o netezime și o precizie de rulare excepționale.

Unitățile sunt potrivite în special pentru lungimi de cursă scurte, mișcare de frecare redusă și oscilantă și sarcini mari cu rigiditate foarte mare. Aplicațiile preferate sunt în sectorul medical, industria electrică, robotică și echipamente de laborator, precum și aplicații care implică condiții de cameră curată.

SISTEME DE GHIDARE CU CARUCIOARE MINIATURALE

SISTEME DE GHIDARE CU CARUCIOARE MINIATURALE

SISTEME LINIARE PE MAI MULTE AXE

Cu sistemele de poziționare pe multiple axe, multe aplicații pot fi realizate fără lucrări suplimentare de proiectare. Acest lucru vă permite să finalizați rapid proiectele folosind componente care sunt deja potrivite între ele.

Aveți mult mai puține lucrări de proiectare și planificare și, într-un timp foarte scurt, primiți de la noi o propunere pentru un sistem de poziționare cu distanțele necesare de deplasare pe axă.

Sistemele standard de poziționare pe 3 axe sunt disponibile în prezent în două clase: până la 5 kg și până la 15 kg de masă în mișcare.

SISTEME LINIARE PE MAI MULTE AXE

SISTEME LINIARE PE MAI MULTE AXE

Pentru mai multe informatii sau comenzi va rugam sa ne trimiteti o cerere de oferta aici.

Sursa : SCHAEFFLER