Rulmenti contrafacuti

Falsificarea rulmentilor este o problema la nivel mondial. Acesta este motivul pentru care Schaeffler are o echipa de protectie a marcilor care opereaza in intreaga lume. Membrii sai se reunesc la intalniri periodice pentru a discuta strategia lor si pentru a gasi solutii pentru practici cat mai bune. Obiectivul este de a obtine si mai multe succese in lupta impotriva falsificatorilor.

Un client de petrol si gaze din Europa a experimentat recent dezavantajul achizitionarii necorespunzatoare a rulmentilor contrafacuti. In acest caz un rulment cu role conice fals s-a distrus, la scurt timp dupa instalare in pozitia de antrenare superioara a uneia dintre platformele sale de foraj, iar clientul a trimis rulmentul catre producator pentru evaluare, considerand ca este autentic.

Rulmentii de antrenare superiori sunt esentiali pentru a asigura functionarea in intreaga operatiune de foraj. Timpurile de oprire neasteptate pot duce la pierderi de 15.000 EUR zilnic si costuri suplimentare de logistica. Rulmentii contrafacuti pot costa de doua sau trei ori mai putin decat cei autentici, dar costurile pe termen lung vor depasi orice economie pe termen scurt.

La primirea rulmentului pentru revizuire, inginerii de service au observat rapid semne de falsificare atat pe rulment cat si pe ambalaj. Cel mai evident indicator a fost in constructia rulmentului, dar etichetarea a inclus si ea multe erori.

Cresterea gradului de constientizare in randul distribuitorilor si clientilor este si ramane un subiect central. Schaeffler se bazeaza pe abordari inovatoare, precum „Digital Promoter”. Au invitat vizitatorii la standul de expozitii Schaeffler de la Hannover Messe 2019 sa ia un test digital si, astfel, sa-si testeze cunostintele despre produsele contrafacute. De asemenea, Schaeffler a introdus si aplicatia OriginCheck, care ofera verificari de plauzibilitate rapide pentru a verifica autenticitatea produselor Schaeffler.

Aplicatia mobila

Pentru a verifica rulmentii, puteti folosi portalul web de la Schaeffler AICI.  Aplicatia mobila o puteti gasi in appstore AICI si in cadrul magazinului play: AICI

Pentru a evita situatii neplacute, te sfatuim sa achizitionezi rulmenti doar de la distribuitori autorizati. Adix, in calitate de distribuitor autorizat Schaeffler, sustine lupta impotriva produselor contrafacute.
Va reamintim ca Adix este distributior atat al rulmentilor marca Schaeffler (FAG, INA) cat si a ghidajelor liniare. Oferta noastra completa de produse o gasiti AICI.

Pentru orice cerere de oferta puteti folosi formularul nostru.