KTR a lansat un nou cuplaj din oțel laminat pentru servodirecții din gama de putere mare. RADEX-NC este mai rigid, amortizează vibrațiile și suportă viteze de rotație de până 27.500 rpm, în timp ce momentele de transmise pot ajunge până la 2000 Nm. Domeniile de aplicare sunt mașini unelte, precum și tehnologii de măsurare și unități de testare.

În comparație cu seriile standard ce poarta același nume, legăturile dintre piesele laminate și butucuri au fost făcute în mod non-pozitiv și cu blocare pozitivă pentru noul cuplaj RADEX-NC de turație mare, care permite utilizarea în servomecanisme din gama de putere mare.
Lamele sale rigide și flexibile torsionale sunt fabricate din oțel inoxidabil, în timp ce butucurile sunt realizate din aluminiu cu rezistență
mare. Cuplajul este ușor, compact, iar momentul de inerție este scăzut.

Cuplajul RADEX-NC este disponibil pentru tipurile cardanice și dublu-cardanice. KTR oferă două versiuni „backlash-free” pentru conexiunea la arbore: o versiune cu un butuc cu inel de prindere pentru conexiunea non-pozitivă. Acest butuc are o structură simetrică torsionară și suportă sarcini mari. Acesta este montat ca un bloc care facilitează instalarea cuplajului. A II-a versiune este cu un butuc de prindere și opțional disponibilă cu o conexiune pozitivă sau nefixată.

Noul cuplaj RADEX-NC este disponibil în șapte dimensiuni care acoperă sarcini de la 35 la 2000 Nm și viteze cuprinse intre 6.500 si 27.500 rpm. (De exemplu, mărimea medie de 36 are un diametru exterior de 84 mm, ce transmite un cuplu de până la 340 Nm, cu o viteză maximă de 14.000 rpm).

Cuplajul servo nu necesită întreținere și poate fi utilizat la temperaturi de până la 200°C și la temperaturi ambiante mari. Domeniile de aplicare sunt mașinile unelte, precum și tehnologia de măsurare și unitățile de testare, dar și tehnologia de automatizare.

ADIX Technik SRL este distribuitor unic pentru produsele KTR in Romania. Produsele KTR se livrează între 1 – 10 zile lucrătoare.

Puteți obține o cotație de preț de aici.